Що роблять з ягодами черемхи

2024 0 Comments

Що робити з черемхи?

У медицині використовують плоди черемхи звичайної, які мають в'яжучі й протизапальні властивості. Настій плодів уживають при ентеритах i диспепсії різної етіології (при інфекційних колітах i дизентерії призначають як допоміжну ЛРС). Замість настою можна вживати кисіль або морс.

Що роблять з Черемшини?

З ягід черемхи готують начинки для пирогів, наливки та лікери, з молодим листям роблять салати. Ягоди черемхи сушать, з сушених ягід в давнину мололи борошно і пекли коржі. Увага! Людині не може вживати плоди черемхи з кісточками або заварювати подрібнені ягоди, бо це загрожує отруєнням. Кеш

Як виглядає черемха?

Черемха звичайна (Prunus padus)— невисоке дерево або високий кущ (2—10 м заввишки). Кора — сірувато-чорна, з помітними сочевичками на ній. Молода кора пахуча. Плід — їстівний, однонасінна куляста кістянка (8—10 мм у діаметрі), чорна, блискуча; кісточка округлояйцеподібна, складчаста.

Блюда из черемши – RussianFood.com
Горячие бутерброды с яйцом и черемшой подойдут для быстрого перекуса или на завтрак. Начинка для бутербродов – салат из яиц, сыра и зелени, заправленный …