Засіб для боротьби з садовими мурахами

2024 0 Comments

Один із найсильніших засобів у боротьбі з мурахами, який пошкоджує хітиновий покрив комах – борна кислота або бура (тетраборат натрію). Принцип дії речовин – контактний, потрапляючи на покрив комахи бура викликає сильне свербіння та зневоднення.28 лют. 2020 р.

Як позбутися від мурах в саду?

Мильна вода здатна вбивати мурах і руйнувати сліди "доріжок", залишених мурахами-розвідниками. Чайну ложку рідкого мийного засобу для посуду потрібно розчинити у воді в розпилювачі. Можна додати також ефірної олії м'яти. Цим розчином забризкувати доріжки, якими повзуть непрохані гості.

Який запах не люблять мурахи?

Домашніх мурашок відлякують запахи рослин та трав, зокрема, вони не люблять запахи петрушки, часнику, лаврового листя, гірчиці, чебрецю, меліси, м'яти, лимонної цедри. Ці трави можна розкласти у місцях, де "ходять" мурахи. Особливо вони реагують на часник або гострий перець. Кеш

Як позбутися мурах на півонії в домашніх умовах?

Щоб відвадити мурах від квітника з півоніями, візьміть 2-літрову ємність, залийте її гарячою водою, додайте 2 головки часнику, який попередньо потрібно подрібнити у блендері або м'ясорубці. Цю суміш потрібно настоювати одну добу, потім процідити, залити до пульверизатора і використовувати для обприскування кущів.

Мурахи на садовій ділянці: методи боротьби, народні засоби
Найпростішою, але найдієвішою отрутою проти мурах визнано борну кислоту. Для приваблення до отрути уваги мурах потрібно розчинити 2 склянки цукру в 1 л води й додати туди 5 г борної кислоти. Цим розчином слід обробити мурашник або поверхню ґрунту поблизу рослин, які …