Facebook купив Instagram в 2012 році – всі подробиці угоди

2024 0 Comments

Instagram – популярна соціальна мережа, що дозволяє користувачам ділитися своїми фотографіями та відео. Однак мало хто знає, що на початку свого шляху Instagram був незалежним додатком, розробленим Кевіном Сістромом та Майклом Крігером.

Сьогодні Instagram є однією з найпопулярніших і найпопулярніших соціальних платформ, але його історія почалася далеко не з Facebook. Вони змогли досягти успіху завдяки виразності та зручності користування. Згодом їхній проект привернув увагу міжнародної компанії Facebook.

У 2012 році Facebook придбав Instagram за приголомшливу суму $1 мільярд. Це стало однією з найбільших угод в історії соціальних медіа і показало ласий шматочок, який представляла соціальна мережа Instagram.

КомпаніяРік
Facebook2012
Instagram

Якого року Facebook купив Інстаграм?

9 квітня 2012 року Facebook оголосив про купівлю мобільного фотододатка Instagram за $1 млрд. Власникам фотосервісу Facebook перерахує 300 мільйонів доларів і передасть близько 23 мільйонів своїх акцій.

Кому зараз належить Фейсбук?

Марк Елліот Цукерберг (англ. Mark Elliot Zuckerberg, [ˈzʌkərbɜːrɡ]; нар. 14 травня 1984, Уайт-Плейнс, Нью-Йорк) – американський медіамагнат, інтернет-підприємець та філантроп. Відомий як співзасновник компанії Meta (раніше – Facebook, Inc.)

Чому Facebook купив Instagram?

Коли засновник Facebook Марк Цукерберг почув, що Instagram збирає кошти для оцінки в 500 мільйонів доларів, він зрозумів, що цей крихітний, галасливий конкурент, накачаний новими грошима, може стати ще більшою загрозою. Єдиним рішенням було купити його.

У якому році було створено Facebook?

Була заснована 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом та його сусідами по кімнаті під час навчання у Гарвардському університеті — Едуардо Саверіном, Дастіном Московицем та Крісом Хьюзом.