Скільки алкоголю потрібно на бенкет?

2024 0 Comments

Скільки алкоголю потрібно на банкет: надмірна чи безпечна кількість Рекомендації, як правильно розрахувати алкоголь на банкет, є різнорідними. Лікарі вважають безпечною нормою 200 г міцного спиртного (горілки, коньяку, віскі). Для слабкої статі безпечно випити 300 – 400 г вина.29 бер. 2019 р.

Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну особу. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.

Подібний розрахунок вірний і для 20, і для 50 осіб. на 20 гостей знадобиться рівно двадцять пляшок вина, а на 50 – п'ятдесят. Горілку, коньяк, віскі та інший міцний алкоголь розраховують інакше. Його зазвичай п'ють невеликою кількістю: приблизно 50 мл на людину.

Слід дотримуватись такої схеми для заходу, що триває близько 5-6 годин: 1 пляшка горілки на двох гостей; 1 пляшка шампанського на 2-3 гостей (залежить від публіки); 1 пляшка вина з розрахунку на 1 гостя.